Dag 20–Queenstown

 

Vi vågnede i dag til fuld solskin, så det tegner til en god dag igen.

Vi kører op til en lille guldgraverby, som hedder Arrowtown, den ligger små 20 km. fra Queenstown. Bymidten består udelukkende af huse, der er mindst 100 år gamle, og her er helt vildt hyggeligt, hvis ikke det var for bilerne og vejskiltene kunne man godt føle sig hensat til 1890.
NZL01120NZL01121NZL01126NZL01128NZL01135

I den ene ende af byen ligger “The Chinese Settlement”. Det er resterne af de huse, som kineserne boede i da de grundlagde byen. De kom hertil for at grave guld. Jeg tror ikke at de fandt særlig meget, hvis man skal dømme ud fra størrelsen på deres huse, selv købmandens hus er ikke større end en pæn garage i dag.
NZL01145NZL01146NZL01153NZL01154

Efter Arrowtown går turen til Kawarau Bridge, som er det sted hvor elastikspringet blev opfundet af mr. A.J. Hackett. Det er en mere end hundrede år gammel bro, som nu hovedsaligt bliver brugt til Bungy Jump. Hvis man gerne vil lettes for $195 eller ca. kr.1.000, så tager man bare skridtet ud i det fri med en elastik om benet og flyver de 43m ned…op….ned…op…ned, og efter at være bjerget i land af en gul gummibåd, kan man så gå hele vejen op igen, jeg mener til den pris burde der være transport op med i prisen.
NZL01201NZL01210

Vi kører tilbage til Queenstown igen og stiller bilen ved hotellet. Vi skal nu en tur i the Gondola op til et sted højt over byen. Deroppe er der bare den mest sindsyge flotte udsigt ( jeg har vist brugt den vending før, men det bliver bare ved og ved), og vejret er jo perfekt og sigtbarheden er i top, så man kan se rigtig langt til alle sider.
NZL01224NZL01226NZL01232

Da vi kom ned igen, gik vi bare rundt i byen og ved havnen, og nød det. Der var masser at se på i havnen, bl.a. en turbåd med kuldreven dampmotor, jetdrevne både af forskellig slags til de adrenalinhungrende. Der var sågar en lille topersoners ting som udover at sejle vanvittig hurtigt, også kunne sejle under vandet og afslutte det med at komme lodret op igen som en anden legesyg delfin.
Diverse gadeunderholdere af forskellig kvalitet er også en del af begivenhederne.
Til slut er der det faste daglige ritual, som er kommet for at blive, nemlig aftensmaden, idag bliver den indtaget på en lukket altan på første sal, og med udsigt over havnen. Ikke så ringe endda.
NZL01248NZL01251

Endnu en dejlig dag i fabelagtigt vejr er gået så

godnat og sov godt
Vibse og Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *