Dag 19–Fox Glacier til Queenstown

 

Det første vi gør, da vi vågner i dag, er at trække gardinerne fra og kigge ud. Heldigvis er det holdt op med at regne, men det er stadig totalt overskyet og meget diset. Der er meget der skal ses på vejen i dag, så det er jo bare om at komme afsted. Første stop er kun 5 minutter væk og hedder Lake Matheson. Den er kendt for sine refleksioner, det er dog så som så med refleksionerne i dag, men pænt alligevel. Næste stop er gletcheren i Fox Glacier, men det er helt umuligt at se noget for tåge, ikke engang bjergene kan man se.
NZL01008NZL01011NZL01014

Efterhånden som vi kører, begynder skyerne så småt at forsvinde, det bliver kun bedre og bedre. Ved halv elleve tiden kommer vi forbi en laksefarm, hvor der også er en café, så vi smutter da lige ind og kigger. Ud over fire bure i vandet til fiskene, og en hejre der sidder på kanten og slikker sig om munden, er der ikke meget at se, men vi kan da lige få lidt at spise, troede jeg. Jeg bestilte hvad jeg troede var en tallerken med røget laks, men viste sig at være rå laks, så ingen frokost til mig her.
NZL01018NZL01022NZL01024

Solen er nu endelig kommet helt frem, og vi kan nyde landskaberne i fulde drag. Det er fuldstændig umuligt at forklare i ord hvor smukt her er, ikke en gang billeder kan gengive det ordentligt, men jeg kan bare sige at vi nyder hver en km. og indimellem bliver der så også kigget på vandfald.
NZL01039NZL01045NZL01048NZL01054

Vi kommer også til et sted der hedder Blue Pools, men jeg tror at de er farveblinde for i mine øjne er de grønne, men flotte alligevel.
NZL01067NZL01070

Vi kører langs med Lake Wanaka en kæmpe stor sø som bare ser godt ud. På et tidspunkt drejer vejen væk fra søen, og vi kører måske 2 minutter og så ligger den næste fantastiske sø Lake Hawea, der lige foran os.
NZL01081NZL01087NZL01088

Vejen fører os tilbage til Lake Wanaka og til byen Wanaka, og her ligger Puzzle World et legested med en stor labyrint (tror jeg nok, vi var ikke inde), og uden for er byggeriet af nogle huse gået helt galt, jeg tror vaterpasset var væk den dag.
NZL01090NZL01092

Der var så også lige et træ ude i søen, det skulle være det mest fotograferede i byen, så statistikken skal vel holdes ved lige, og når der så skal sol på, må man også lige vente 20 minutter zzzzzzzzzz.
NZL01101

Det sidste stykke vej til Queenstown går gennem Crown Range, det er en lidt langsommere vej, men absolut værd at vælge, scenerierne her er uden for enhver sammenligning bare WOUW. Midt på stykket møder vi sågar et plankeværk lavet af BHér. Vi finder senere ud af at det er et eller andet projekt der samler ind til bekæmpelsen af brystkræft.
NZL01105NZL01109NZL01111NZL01112NZL01113NZL01114NZL01115

Vi lander i Queenstown klokken halv otte, så efter en lang dag i bilen, trænger maverne til at blive forkælet. Byen er meget anderledes end hvad vi har oplevet indtil nu. Butikkerne er stadig åbne, der er folk i gaderne, der er gågader og i det hele taget meget hyggeligt. Vi finder da også et hyggeligt sted at indtage middagen på, og således mætte og tilfredse, vandre vi stille og roligt tilbage til hotellet og får lidt tiltrængt søvn, sååå
IMG_4282

godnat og sov godt
Vibse og Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *