Dag 23–Doubtful Sound

 

I dag skal vi ud og sejle, og heldigvis er der kun 7-800 m. hen til det sted hvor turen starter, og det betyder at vi kan tage vores morgenrutine stille og roligt.
Først skal vi med en minibus til Pearl Harbour i Manapouri, to andre par er med i bussen et amerikansk, og et engelsk. I Manapouri støder yderligere to par til, de er fra Tyskland, så vi er altså kun 10 personer på båden. Fra Manapouri skal vi dog lige sejle en times tid med en færge sammen med 150 andre til den anden side af Lake Manapouri. Her venter endnu en minibus, der skal køre os det sidste 20 km. ad en grusvej gennem vildnisset, det er en tur på yderligere en time.
NZL01478
Den stolte havn Pearl Harbour

NZL01484
Ved tolvtiden er vi endelig fremme ved det gode skib “Southern Secret” som skal fragte os rundt i fjorden det næste døgns tid.
Inden vi kommer nogen steder, skal den dog lige tankes, og det er så lige omkring 1000 l. det drejer sig om.
Frokosten står allerede klar, så vi kan begynde med det vigtigste. Frokosten består af friskfanget hummer, nybagt brød, og forskellige slag salater, ikke så ringe endda.
NZL01492NZL01494NZL01500

Det er gråvejr, og skyerne hænger lavt, sådan er det faktisk 70% af tiden ifølge skipper, men det er tørt, så det er bare med at få så meget ud af det som muligt. Efter nogle timer bliver der gjort fiskestænger klar, og dem som har lyst kan nu fiske. Jeg skal da selvfølgelig prøve, og det lykkes da også efter nogle forsøg, at fange et par grimme små fisk med kæmpestore øjne. Tim, som den engelske mand hedder, har også fanget en af de grimme fisk, Kirsten vores tyske Kok, serveringsdame, rengøringsdame, chauffør m.m. tilbereder dem til aften sammen med en masse andet, og de tre kan lige nøjagtig give en lille bid til hver.
NZL01523NZL01525IMG_4791IMG_4787

Skipper har fundet et roligt sted, hvor vi kan kaste anker, og her bliver vi så for natten.
Først skal vi dog lige have den føromtalte aftensmad, og til den bliver de medbragte vinflasker fundet frem, og hyggen breder sig. Efter middagen fortsætter vinflasketømningen og der snakkes og hygges på livet løs.
Ved titiden bryder selskabet op folk går til deres kahytter, og en dejlig dag er slut.

godnat og sov godt
Vibse og Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *