15. August 2014 Lake Quinault til Astoria

Endnu en morgen bliver indledt med en skovtur, en rundstrækning på en 2-3 km. Det går rigtig meget op og ned, så det er ikke bare “a walk in the park”. Midtvejs møder vi en kvindelig Jogger der fortæller os at hun har set en bjørn, så vi skal huske at lave lidt støj…. det er jo meget betryggende. Så vidt vi forstår så har hun set den et sted hvor vi ikke skal hen, så vi tager det rimeligt roligt.

_MG_5972
_MG_5975

Vi skal nu sydpå til Astoria, en tur hvor der ikke er de helt store ting i vente, bare skov strand og sjove huse. Et af de steder vi har set omtalt er en by der hedder Aberdeen, her stopper vi og prøver at finde et eller andet interessant at kigge på. Da det viser sig at være temmelig svært prøver vi at spørge en næsten lokal (hun bor ikke i selve byen), efter at have tænkt sig godt om, er det eneste hun kan komme i tanke om, at Kurt Cobain kommer her fra byen og de vist nok har lavet et museum om ham……… vi kører videre!

_MG_6004
Der var Caddilactræf i byen.

 

Et andet sted vi er blevet anbefalet er Cape Disappointment, og her blev vi ikke skuffede, de lokale myndigheder skuffer ved at lave nogle håbløse parkeringsregler. Man skal have et “1-day Discover Pass” for at parkere i området. Det kan man købe i en kiosk 3 km. derfra hvis man kun har kontanter eller man kan trække det i en automat ved hjælp af et kreditkort. Det tager lige nogle minutter at finde ud af, men så får vi også trukket en billet, og skynder os tilbage til bilen, men gudhjælpemig om der ikke allerede sidder en bøde i vinduet grrrrrrr. Vi finder heldigvis en parkbetjent der kan se det urimelige, og efter at have set vores billet annulerer bøden, han skuffede ikke
Efter alt det bøvl kan vi endelig begive os ud til fyrtårnet der står på stedet og iøvrigt ikke er særlig imponerende. Det er til gengæld udsigten som er helt fabelagtig. stedet ligger meget højt, så højt at surferne der ligger og plasker rundt i vandet næsten er umulige at få øje på. Man kan se helt ud over Columbiaflodens udmunding, og se de store skibe der er på vej ud og ind.

_MG_6026

Vi kører nu de sidste kilometer til Astoria, og passerer her en kæmpelang bro over Columbiafloden, der også er grænsen mellem Washington og Oregon. Ud over at broen er lang, så er det sidste stykke ind til Astoria  også højt hævet over byen, et meget aparte syn.

_MG_6052
_MG_6057

Efter at have checket ind på hotellet, tager vi tilbage til byen for at få lidt at spise, og bagefter går vi en tur langs havnen, og til sidst kører vi op til en kæmpe søjle der er placeret på den højeste bakke over byen. Herfra er der bare den mest utrolige udsigt over byen, floden, havet og over land så langt øjet rækker.

 _MG_6091
_MG_6084

Vi er nu tilbage på hotellet og skal i seng så

godnat og sov godt
Vibse og Michael

This entry was posted in USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *