Dag 17–Nelson til Greymouth

 

I dag har vi  ca. 310 km. plus de omveje vi vælger og tage, foran os.
Så vi må hellere se at komme afsted.

Den første omvej går til Nelson Lakes National park. I denne park findes efter sigende  verdens klareste sø, hvis vi skulle have oplevet den selv, krævede det en tre dages vandretur, som vi desværre ikke havde tid til. Jeg har snydt lidt og fundet dette billede på nettet.
Nelson-Lake
Der var dog heldigvis nogle ganske smukke søer, som vi kunne nå i bil. Lake Rotoiti var den første vi kom til, og her har de nogle kæmpstore ål, som ikke må fanges. De går helt inde ved bådebroen, så de er meget lette at se. Der var også nogen der var ved at sætte et skib i vandet, det var et gammelt og utroligt flot skib og det var udstyret med en dampmaskine, ikke noget man ser hver dag.
NZL00830NZL00832NZL00834NZL00835
Den næste sø hedder Lake Rotoroa, og ser bare godt ud.
NZL00838

Turen ud til kysten går videre gennem Buller Gorge, og på turen må vi lige ind omkring Buller Gorge Swingbridge, som er en meget smal og meget lang hængebro….. og der er langt ned .Disappointed smile
NZL00847NZL00842
Der fulgte en gåtur med i billetten til broen, så her fik vi en lille times tid til at gå.

Ude ved kysten kører vi ud til Cape Foulwind, hvor vi spadserer ud til et fyrtårn, og her er der de mest fantastiske udsigter til alle sider.
NZL00898NZL00900NZL00888NZL00889

Sidste punkt i dag er Punakaiki eller Pancake Rocks and Blowholes. Det er et større område fyldt med klipper der ligner pandekager der er stablet, og inde i mellem stablerne er der nogle store huller, hvor vandet kommer susende ind, rammer klipperne og springer i luften, helt utrolige krafter, der er i sådan noget vand.
NZL00937NZL00941NZL00946NZL00951

En meget fantastisk oplevelse, som runder en dejlig dag af.

Vi checker ind på vores B&B, får lidt aftensmad og så er det ellers

godnat og sov godt
Vibse og Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *