Dag 6–Paihia og omegn

 

I dag skal vi lidt rundt i omegnen, og vi starter nogle få kilometer fra hotellet med at besøge Waitangi Treaty Ground, som var det sted hvor fredstraktaten mellem Maori’erne (de indfødte) og Kivi’erne (de hvide) blev indgået. På trods af at de hvide med denne traktat virkelig tog røven på Maori’erne, er det et vigtigt historisk sted, som betyder meget for dem. Uheldigvis for os, er der samme morgen landet to krydstogtskibe i bugten, og shuttlebusser kører i pendulfart med turister til stedet, så vi har det ikke ligefrem for os selv.
NZL00210NZL00212

Næste punkt pådagsordenen er Haruru Falls…. surprise! et vandfald.
Her skal nogle Maori’er også prøve at lære nogle turister at ro en rigtig autentisk langbåd (den har påhængsmotor hvilket virkelig styrker troen på det autentiske)Angel

NZL00249NZL00247

Efter denne lidt spøjse oplevelse må vi videre til Kerikeri, ham der finder på bynavne her i landet stammer meget, men vi mobber ikke folk af den grund og lader pænt som ingenting.

En af landets ældste bygninger af sten ligger her, og der er drevet handel her siden 1819.
Der er stadig butik i stueetagen, og de sælger bl.a. støbejernsgryder og selvfølgelig en masse souvenirting.
I cafeen lige ved siden af får vi en kop kaffe/chokolade og en Pie med kylling.

NZL00261NZL00263

En chokoladefabrik i Kerikeri bliver rost til skyerne i turistbrochurerne, så den må vi da også lige besøge. Ganske rigtigt laver de fremragende chokolade, der smager virkelig godt, men den gladeste mand i byen må være ejeren, for med priser, der nærmer sig prisen på diamanter, så må han da have nogle Joakim von And pengetanke, han kan bade i.

Resten af turen går med at kigge på flotte landskaber, og sådan en dag går hurtigere end man skulle tro.
Tilbage i Paihia går vi ind på restaurant “Only Seafood” og får seafood chowder til forret og Kammuslinger til hovedret….. fortryllende middag.

Vi er nu snart klar til at krybe til køjs, såå

godnat og sov godt
Vibse og Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *